banner

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ και ΓΝΗΣΙΑ ανταλλακτικά

    Η κοινοτική οδηγία 1400/2002/EC BLOCK EXEMPTION REGULATION (BER) για τα δικαιώματα του καταναλωτή, που τέθηκε σε ισχύ την 1/10/2002 και αφορά τον ευρύτερο χώρο της αυτοκίνησης, σαφώς ορίζει ότι με την αγορά ενός οχήματος, η εγγύηση καλύπτεται από την αντιπροσωπεία του, με μοναδική προϋπόθεση να χρησιμοποιούνται εγκεκριμένα ανταλλακτικά ανεξαρτήτως του εάν αγοράζονται ή όχι από την αντιπροσωπεία, τα οποία όμως πρέπει να τοποθετούνται από εξειδικευμένους / εξουσιοδοτημένους επισκευαστές ή και την ίδια την αντιπροσωπεία.

Από την 1η Ιουνίου 2010 και με χρονικό ορίζοντα έως τον Μάϊο του 2023, βρίσκονται σε ισχύ οι νέοι κανονισμοί 330/2010/EC και 461/2010/EC οι οποίοι αποτελούν συνέχεια του προηγουμένου, σχετικά με την εφαρμογή του άρθρου 101 παράγραφος 3 της συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ορισμένες κατηγορίες καθέτων συμφωνιών και εναρμονισμένων πρακτικών στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Οι νέοι κανόνες διαμορφώνουν ένα πιο υγιές περιβάλλον στον ανταγωνισμό μεταξύ αντιπροσωπειών και ελευθέρου εμπορίου το οποίο θα είναι προς όφελος του καταναλωτή-πελάτη μειώνοντας το κόστος συντήρησης. Επίσης, απαγορεύουν στο εξουσιοδοτημένο δίκτυο να μην διαθέτει πλέον ειδικά ανταλλακτικά και τεχνικές πληροφορίες ελεύθερα, πράγμα που είναι παράνομο και απαράδεκτο, κόντρα σε κάθε εμπορική δεοντολογία, αλλά και στην οδηγία περί κατάχρησης δεσπόζουσας θέσης των αντιπροσωπειών της Ε.Ε.

  1. Γνήσια ανταλλακτικά, είναι αυτά που παράγει ένα εργοστάσιο και προμηθεύει την αυτοκινητοβιομηχανία  για τη συναρμολόγηση στην γραμμή παραγωγής των μοντέλων της και τα καταστήματα των αντιπροσωπειών, σε συσκευασία ΟΕΜ.
  2. Είδη πρώτης εφαρμογής, είναι ακριβώς τα ίδια ανταλλακτικά με τα γνήσια, που το ίδιο κατασκευαστικό εργοστάσιο το οποίο προμηθεύει την αυτοκινητοβιομηχανία, υποχρεωτικά πλέον διανέμει στην αγορά μέσω του ελεύθερου ανταγωνισμού και έχετε τη δυνατότητα να τα προμηθευτείτε εσείς από οποιοδήποτε κατάστημα ανταλλακτικών, συνήθως σε χαμηλότερο κόστος, αλλά πλέον στην συσκευασία του κατασκευαστή. Η αρχική υποχρέωση των κατασκευαστών να αναγράφουν επί του προϊόντος τόσο το σήμα του αυτοκινήτου όσο και το σήμα του εργοστασίου παραγωγής, αν και τηρείται πλεόν από πολλούς αξιοπρεπείς κατασκευαστές, δεν έχει ακόμη αφαρμοστεί πλήρως, λόγω συμφωνιών αλλά και άλλων λόγων που όλοι κατανοείτε!
  3. Ανταλλακτικά άλλων εργοστασίων ίδιας ή πολλές φορές ακόμη και υψηλότερης ποιότητας από τα γνήσια (βελτιώσεις), τα οποία ομως διαθέτουν πιστοποίηση και έγκριση από τον κατασκευαστή του οχήματος.

Η χρήση λοιπόν ανταλλακτικών, είτε πρώτης εφαρμογής  είτε ανταγωνιστικών πιστοποιημένων εργοστασίων, αποτελεί εγγύηση για την ασφάλεια του αυτοκινήτου σας και τη δική σας, σε χαμηλότερες πλεόν τιμές από αυτές των αντιπροσωπειών για τα ίδια ακριβώς προϊόντα, αποτρέποντάς σας ταυτόχρονα να στραφείτε στις φθηνές και ανώνυμες απομιμήσεις τους.

Η Ευρωπαϊκή επιτροπή καθιστά σαφές ότι ο καταναλωτής δεν θα χάνει τα δικαιώματα που του εξασφαλίζει η εγγύηση έναντι του κατασκευαστή του οχήματος, εάν ένα κανονικό σέρβις ή εργασία επισκευής έχει εκτελεσθεί από κάποιο ανεξάρτητο πιστοποιημένο συνεργείο.

Είμαστε κοντά σας για να σας εξυπηρετήσουμε, να σας συμβουλεύσουμε, να σας καθοδηγήσουμε και να σας προμηθεύσουμε με  το κατάλληλο καινούργιο οικονομικό και ταυτόχρονα ποιοτικό ανταλλακτικό και σε συνεργασία με τον ελεύθερο εξειδικευμένο επισκευαστή, να πραγματοποιήσετε την επιθυμητή επισκευή και συντήρηση του οχήματος σας, υποχρεώνοντας ταυτόχρονα την αντιπροσωπεία να σφραγίσει και να διατηρήσει την ισχύ της εγγύησης του οχήματος σας.

Στη σελίδα των προϊόντων και των υπηρεσιών έχετε την δυνατότητα να δείτε μέσα από την ιστοσελίδα του κατασκευαστικού εργοστασίου, εάν το ανταλλακτικό το οποίο σας ενδιαφέρει να αγοράσετε έχει πιστοποίηση κατά ISO και έγκριση από τον ίδιο τον κατασκευαστή του αυτοκινήτου σας.

Comments are closed.

Ψηφιακή Σύγκλιση – ΕΣΠΑ – Δράση Eco Commerce

banner espa

Διεύθυνση (Address)

4 χλμ ΕΟ Ιωαννίνων-Αθηνών
Τηλέφωνο1 : 26510 47605
Τηλέφωνο2 : 26510 47615
Φαξ : 26510 47625

4 Km Ioannina-Athens NatRd
Phone1 : (+30) 26510 47605
Phone2 : (+30) 26510 47615
Fax : (+30) 26510 47625

Website : protogeros.gr
Email : info@protogeros.gr

(Our Privacy Policy) Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Διαβάστε εδώ την πολιτική με την οποία η "ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ ΑΕΒΕ" συλλέγει, διατηρεί και χρησιμοποιεί πληροφορίες προσωπικών δεδομένων.

Read here our website's Privacy Policy.

Όροι και Προϋποθέσεις Χρήσης (Terms of Use)

Διαβάστε εδώ τους όρους χρήσης του παρόντος διαδικτυακού τόπου από τους οποίους δεσμεύεστε.

Read here our website's Terms of Use.

social1 social1 social1
Αλλαγή μεγέθους