banner

Οδηγίες που αφορούν το service του αυτοκινήτου σας

ΓΕΝΙΚΑ

  1.  Να συμβουλεύεστε πάντοτε το βιβλίο του κατασκευαστή του αυτοκινήτου ή του μηχανήματός σας. Περιέχει πλήθος πληροφοριών οι οποίες είναι σημαντικές για το όχημά σας και κυρίως αφορούν τον χρόνο των ελέγχων και τις απαιτούμενες προδιαγραφές των ανταλλακτικών.  
  2. Επειδή οι συνθήκες λειτουργίας ενός οχήματος εξαρτώνται όχι μόνον από τους τακτικούς ελέγχους αλλά και από αστάθμητους παράγοντες (για παράδειγμα μία πέτρα η οποία τυχαία χτύπησε το όχημά σας ή ένα καρφί το οποίο μπήκε στο λάστιχο, για να αναφέρουμε τους πιο κοινούς ), θα πρέπει να παρακολουθείτε βεβαίως τα όργανα ελέγχου του οχήματός σας και σε κάθε «ασυνήθιστο θόρυβο» να επισκέπτεσθε τον ειδικευμένο επισκευαστή ο οποίος το παρακολουθεί.
  3. Σταθμεύστε το αυτοκίνητό σας πάντοτε στο ίδιο σημείο, εφ όσον αυτό είναι εφικτό. Η πρακτική αυτή θα σας επιτρέψει να προσέξετε τυχόν διαρροές υγρών (λιπαντικά, υγρά φρένων,  αντιψυκτικό κλπ) οι οποίες θα οφείλονται στο δικό σας όχημα. Καθημερινά, πρίν ξεκινήσετε, κάντε έναν οπτικό έλεγχο γύρω και κάτω από το όχημά σας. Σε ένα μεγαλύτερο ταξίδι, ρίξτε μιά ματιά και στο διαμέρισμα του κινητήρα.
  4. Χρησιμοποιήστε τις πληροφορίες και τις συμβουλές φίλων και συναδέλφων για το όχημά σας, αλλά ταυτόχρονα ενημερωθείτε ή επιβεβαιώστε τις και από κάποιον ειδικό.
  5. Ο δυνατός ήλιος και το χιόνι είναι οι βασικοί παράγοντες που επηρεάζουν την κατάσταση ενός οχήματος. Προστατεύστε το όσο περισσότερο μπορείτε.

ΟΔΗΓΙΕΣ SERVICE

Έχετε υπ όψιν σας τις παρακάτω συμβουλές για το ετήσιο service – Πρέπει πάντοτε να αντικαθίστανται ή να ελέγχονται στο τακτικό service – Φίλτρα, Λιπαντικά και υγρά, Αναφλεκτήρες, Φρένα, Ιμάντες είναι τα πιό άμεσα – Συσσωρευτής, Φωτισμός, Υαλοκαθαριστήρες και Ανάρτηση / Διεύθυνση ακολουθούν – Σε καμμία περίπτωση δεν προσπαθούμε να υποκαταστήσουμε τον επισκευαστή σας, ο οποίος θα ελέγξει τα πάντα.

1. ΦΙΛΤΡΟ ΑΕΡΟΣ ή άμεσος καθαρισμός του μετά από χρήση οχήματος σε χωματόδρομο. (Περιορίζοντας τον όγκο εισροής αέρος αυξάνετε την αναλογία έγχυσης, επομένως και της κατανάλωσης καυσίμου, αυξάνετε την θερμοκρασία λειτουργίας του κινητήρα και τον καταπονείτε άσκοπα).
2. ΦΙΛΤΡΟ ΕΛΑΙΟΥ και αλλαγή λιπαντικού ή συμπλήρωμα εφ όσον προβλέπεται από τον κατασκευαστή.
3. ΦΙΛΤΡΟ ΚΑΥΣΙΜΟΥ και προληπτική ετήσια συντήρηση με βελτιωτικά ή κάθε 20000 με 30000 χλμ.
4. ΦΙΛΤΡΟ ΚΑΜΠΙΝΑΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ (εάν υπάρχει) και ετήσιος καθαρισμός του A/C.
5. ΦΙΛΤΡΟ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΥ ΤΙΜΟΝΙΟΥ (εάν υπάρχει) και έλεγχος ή προσθήκη υδραυλικού υγρού.
6. ΦΙΛΤΡΟ ΚΙΒΩΤΙΟΥ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ (εάν υπάρχει) και έλεγχος ή προσθήκη λιπαντικού.
7. ΦΙΛΤΡΟ ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΣΗΣ ΝΕΡΟΥ (Φορτηγά) αλλαγή κάθε χρόνο.
8. ΦΙΛΤΡΟ ΞΗΡΑΝΤΗ ΑΕΡΟΦΡΕΝΩΝ (Φορτηγά) αλλαγή κάθε χρόνο σε κρύα κλίματα.

9. ΛΙΠΑΝΤΙΚΟ ΚΙΝΗΤΗΡΑ, με σωστή επιλογή ιξώδους βάσει της προτάσεως του κατασκευαστή και αλλαγή στο προτεινόμενο χρονικό διάστημα. Επώνυμο λιπαντικό με σωστές προδιαγραφές για να μην υπάρξει ποτέ πρόβλημα στον κινητήρα. Η καταστροφή κινητήρα από ακατάλληλο λιπαντικό είναι δαπανηρή, δεν καλύπτεται από την εγγύηση του οχήματός σας και είναι εύκολο να εντοπισθεί από τον κατασκευαστή.
10. ΛΙΠΑΝΤΙΚΟ ΚΙΒΩΤΙΟΥ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ, συμπλήρωμα ή αλλαγή.
11. ΥΓΡΟ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΥ ΤΙΜΟΝΙΟΥ, συμπλήρωμα ή αλλαγή, εφ όσον υπάρχει.
12. ΑΝΤΙΨΥΚΤΙΚΟ-ΑΝΤΙΘΕΡΜΙΚΟ, συμπλήρωμα και πλήρης αντικατάσταση απαραίτητα κάθε δύο χρόνια με ιδίου τύπου υγρό.

13. ΑΝΑΦΛΕΚΤΗΡΕΣ (μπουζί) Ανάλογα με το είδος της ακίδας ανάφλεξης αλλαγή κάθε 20000 έως 60000 χλμ. Ειδικά σε όσους χρησιμοποιούν υγραέριο, λόγω υψηλοτέρων θερμοκρασιών καύσης, η αλλαγή να γίνεται ενωρίτερα.

14. ΙΜΑΝΤΕΣ γενικώς. Απαραίτητος έλεγχος για ρωγμές διότι όπως όλα τα ελαστικά έτσι και οι Ιμάντες πολυμερίζονται από τον χρόνο και τις υψηλές θερμοκρασίες.
15. ΕΛΑΣΤΙΚΑ, μην ξεπερνάτε τον μέγιστο χρόνο ζωής τους. Εάν θέλετε να τα προστατεύσετε, αποφεύγετε την εν στάσει περιστροφή του τιμονιού κατά την διαδικασία στάθμευσης εφ όσον είναι εφικτό, καθώς επίσης και το ανέβασμα σε πεζοδρόμια !!!

16. ΦΡΕΝΑ, το σημαντικότερο στοιχείο ασφάλειας είναι η ακινητοποίηση του οχήματος. Επιλέξτε ένα καταξιωμένο εργοστάσιο κατασκευής δισκοφρένων (τακάκια) σε συνδιασμό με δισκόπλακες.
17. ΥΓΡΑ ΦΡΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΕΚΤΗ, συμπλήρωμα και πλήρης αντικατάσταση λόγω υγροσκοπικού κορεσμού απαραίτητα κάθε δύο χρόνια.

18. ΥΑΛΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΕΣ, απαραίτητοι για την οπτική σας ασφάλεια και καθαριστικό υγρό τζαμιών ανάλογα με την εποχή (χειμώνας-καλοκαίρι).
19. ΣΥΣΣΩΡΕΥΤΗΣ (Μπαταρία) και ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ, που με βάση τον ΚΟΚ πρέπει να έχετε μαζί σας και επίσης να γνωρίζετε πως αντικαθίστανται.

20. ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ. Αστάθεια στις στροφές και μεταλλικοί θόρυβοι είναι σημάδια που υποδεικνύουν την φθορά αυτών των μερών. Ο τρόπος συνάρμωσης και κατασκευής τους είναι τέτοιος που δεν θα σας «αφήσει στο δρόμο», αλλά θα πρέπει να επισκευασθούν το συντομώτερο δυνατόν. Στις περιπτώσεις πρόσκρουσης σε μεγάλες λακούβες και αναχώματα (φαινόμενο σπάνιο για τον τόπο μας !!!), να ελέγχονται άμεσα.

ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ ΑΕΒΕ – 2013

Comments are closed.

Ψηφιακή Σύγκλιση – ΕΣΠΑ – Δράση Eco Commerce

banner espa

Διεύθυνση (Address)

4 χλμ ΕΟ Ιωαννίνων-Αθηνών
Τηλέφωνο1 : 26510 47605
Τηλέφωνο2 : 26510 47615
Φαξ : 26510 47625

4 Km Ioannina-Athens NatRd
Phone1 : (+30) 26510 47605
Phone2 : (+30) 26510 47615
Fax : (+30) 26510 47625

Website : protogeros.gr
Email : info@protogeros.gr

(Our Privacy Policy) Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Διαβάστε εδώ την πολιτική με την οποία η "ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ ΑΕΒΕ" συλλέγει, διατηρεί και χρησιμοποιεί πληροφορίες προσωπικών δεδομένων.

Read here our website's Privacy Policy.

Όροι και Προϋποθέσεις Χρήσης (Terms of Use)

Διαβάστε εδώ τους όρους χρήσης του παρόντος διαδικτυακού τόπου από τους οποίους δεσμεύεστε.

Read here our website's Terms of Use.

social1 social1 social1
Αλλαγή μεγέθους